Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія посилює наступ у східних районах України: розвідка назвала мету ворога

За останній тиждень російські окупанти посилили свій наступ у секторі Авдіївка-Покровськ. Ймовірно, що росіяни готуються до наступу на Покровськ Донецької області.

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, окупаційні війська частково оточили місто Селидове і, ймовірно, спробують його захопити найближчими тижнями.

Також російські сили просуваються до центру міста Торецьк Донецької області, втім, їхнє просування йде повільними темпами, а поточні позиції в місті залишаються вразливими для контратак українських військових.

"У Вугледарі, який був захоплений російськими військами на початку жовтня 2024 року, наступ за межами міста просувається слабо. Місто розташоване на перетині двох ключових фронтів - Запорізького і Донецького", — додають у британській розвідці.

За даними британської розвідки, у східній частині Запорізької області є ознаки активізації російських наступальних операцій. Так, російські війська захопили село Кам'янське на трасі Запоріжжя-Мелітополь.

"Однак цей район залишався відносно стабільним понад рік, і залишається незрозумілим, чи зможуть російські сили розвивати наступ у цьому напрямку", — додали у розвідці.

британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що повномасштабна російсько-українська війна дорого обходиться Москві, особливо з погляду особового складу. З початку війни російська армія, ймовірно, втратила 610 тисяч військових вбитими та пораненими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 01:20