Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У британській розвідці назвали наслідки ймовірної окупації Покровська

Впродовж останніх семи днів російська окупаційна армія прискорила наступ на Покровському напрямку. Наразі росіяни перебувають за 10 кілометрів від околиць Покровська.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки. 

Так, за даними західних спецслужб, темп просування окупантів може сповільнитися, коли їхні війська зайдуть до житлових районів міста. Зазначається, що, якщо Росія зможе окупувати Покровськ, то це суттєво вплине на наявні українські лінії постачання, адже це змінить їхні маршрути та протяжність, що ускладнить поповнення запасів до ключових опорних пунктів між Часовим Яром і Вугледаром.

британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Зокрема, на інших відрізках лінії бойового зіткнення на Сході та Півдні України оперативна ситуація залишається без значних територіальних змін та має низький темп. 

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що темп українських атак у Курській області сповільнився і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Також, за даними ISW, російські війська в цей час здійснюють два швидких тактичних зусилля в рамках своєї наступальної операції з захоплення Покровська, що на Донеччині. Перша тактична операція відбувається вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська з метою захоплення Мирнограда і просування до околиць Покровська, і ще одне тактичне зусилля Українськ-Гірник на південний схід від Покровська, спрямоване на розширення російського виступу на Покровському напрямку та усунення вразливостей для українських контратак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 12:28