Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Гарматне м'ясо Путіна: у скільки вбитих росіян Москві щодня обходиться війна в Україні

Повномасштабна російсько-українська війна дорого обходиться Росії, особливо з погляду особового складу. З початку війни Москва, ймовірно, втратила 610 тисяч військових вбитими та пораненими. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

У розвідці наголошують, що тактика росіян, яка заснована на масових піхотних хвилях, вимагає від Москви постійного поповнення сил на передовій стабільним потоком новобранців. Так, цього року темпи набору у російську армію знизилися в порівнянні з темпами, які були торік. 

"Російські офіційні особи заявили наприкінці 2023 року, що російське міністерство оборони набирає близько 1600 осіб на день. Однак публічні цифри цього року говорять про те, що цей показник становить близько 1000 осіб на день. Ці цифри певною мірою завищені", — зауважили у британській розвідці.

Внаслідок цього у серпні 2024 року російське міністерство оборони збільшило фінансові бонуси за вступ на службу, що робить стратегію набору солдат до російської армії дедалі дорожчою. За оцінками британської розвідки, виплати військовослужбовцям склали близько восьми відсотків від федеральних витрат у період з січня по червень 2024 року. 

"Однак збільшення виплат, ймовірно, сприятиме зростанню набору військовослужбовців на частину року, що залишилася", — додали у розвідці Великої Британії.

Розвідка Великої Британії

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що за останній тиждень окупанти не мали суттєвого просування у напрямку Покровська в Донецькій області. Однак росіяни розпочали наступальні дії у Курській області, щоби відсунути звідти українські сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 17.09.2024 14:43