Фото: Міноборони РФ

У британській розвідці розповіли, у який спосіб Кремль намагається захистити Курську область

На території Курської області оголосили про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Цей підрозділ в основному є легкими піхотними формуваннями, в якому відсутня інтегрована артилерія чи бронетехніка.

Про це повідомляє у соцмережі X міністерство оборони Великої Британії.

За даними розвідки, адміністрація Курської області ще 24 серпня оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ, а майбутнім її новобранцям обіцяють місце дислокації лише у цьому російському регіоні за шестимісячним контрактом.

Що відомо про загони БАРС

У зведенні зазначається, що загони БАРС (Бойовий армійський резерв країни) були вперше створені у 2021 році: спочатку їхнім призначенням було забезпечення міністерства оборони РФ кадрами активних резервістів із високим рівнем готовності та підготовки. З березня 2022 року добровольці можуть приєднатися до загонів БАРС для короткострокової служби, йдеться у зведення британської розвідки.

Як зазначають британські фахівці, підрозділи БАРС в основному є легкими піхотними формуваннями. У них відсутня інтегрована артилерія чи бронетехніка. Зараз по всій Росії налічується понад 30 загонів БАРС.

"Створення добровольчого загону БАРС-Курськ майже напевно є відповіддю Росії на українське вторгнення в Курську область Росії, яке розпочалося 6 серпня 2024 року. Малоймовірно, що добровільний загін буде створено і зможе підтримати якусь російську військову активність у Курській області протягом наступного місяця. Хоча Росія, ймовірно, намагається нарощувати свої сили в Курську, наразі пріоритет віддається Покровському напрямку на Сході України", — пише у своєму зведенні Міноборони Великої Британії.

Москва намагається захистити Курську область за допомогою легкої піхоти

Скріншот з соцмережі X британської розвідки

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що темп українських атак у Курській області сповільнився, і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Також, за даними ISW, російські війська в цей час здійснюють два швидких тактичних зусилля в рамках своєї наступальної операції з захоплення Покровська, що на Донеччині. Перша тактична операція відбувається вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська з метою захоплення Мирнограда і просування до околиць Покровська, і ще одне тактичне зусилля Українськ-Гірник на південний схід від Покровська, спрямоване на розширення російського виступу на Покровському напрямку та усунення вразливостей для українських контратак.

Нещодавно президент Володимир Зеленський повідомляв, що темпи просування російської армії поблизу Покровська знизились від початку операції українських Збройних сил у Курській області. При цьому окупанти втрачають велику кількість живої сили, штурмуючи позиції Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 12:35