Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Як змінилась ситуація біля Покровська після початку Курської операції: висновок Зеленського

Темпи просування російської армії поблизу Покровська знизились від початку операції українських Збройних сил у Курській області. При цьому окупанти втрачають велику кількість живої сили, штурмуючи позиції Сил оборони. 

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, пише BBC.

Глава держави 27 серпня наголосив, що для Росії взяття Покровська — стратегічна мета, для якої країна-агресор не шкодує людського ресурсу. Україна, за словами Зеленського, намагається воювати за допомогою хитрощів, а не людського ресурсу.

"Вони там покладуть 50-60 тисяч людей. Ви це побачите... Тому не можна ви (виставляєте) 100 тисяч (військових) і ми 100 тисяч. У нас була вже одна така операція і я вважаю, що це дуже неправильно. Повинні бути хитрощі", — заявив президент.

Зеленський також відзначив, що до початку Курської наступальної операції ЗСУ рух російської армії на Покровському напрямку був вищим, ніж зараз.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, станом на вечір 29 серпня на Покровському напрямку наші захисники відбивали 58 атак в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що темп українських атак у Курській області сповільнився, і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Також, за даними ISW, російські війська в цей час здійснюють два швидких тактичних зусилля в рамках своєї наступальної операції з захоплення Покровська, що на Донеччині. Перша тактична операція відбувається вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська з метою захоплення Мирнограда і просування до околиць Покровська, і ще одне тактичне зусилля Українськ-Гірник на південний схід від Покровська, спрямоване на розширення російського виступу на Покровському напрямку та усунення вразливостей для українських контратак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 10:18