Фото: росЗМІ

Росіяни розглядають два варіанти наступу для захоплення Покровська: подробиці від ISW

Російські війська в цей час здійснюють два швидких тактичних зусилля в рамках своєї наступальної операції з захоплення Покровська, що на Донеччині.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Перша тактична операція відбувається вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська з метою захоплення Мирнограда і просування до околиць Покровська, і ще одне тактичне зусилля Українськ-Гірник на південний схід від Покровська, спрямоване на розширення російського виступу на Покровському напрямку та усунення вразливостей для українських контратак. 

Російське військове командування, ймовірно, розглядає обидва ці тактичні зусилля як бажані передумови для початку посиленого наступу на сам Покровськ. Український головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський заявив 29 серпня, що найбільш інтенсивні бої на Покровському напрямку ведуться на східній околиці Гродівки (на схід від Покровська), на південний захід від Гродівки біля Червоного Яру, в Новогродівці (на південний схід від Покровська) і безпосередньо від Селидово біля Михайлівки (на південний схід від Покровська). 

ISW спостерігав російські успіхи в цих областях останніми днями, але російські мілблогери стверджують, що російські сили досягли значніших тактичних успіхів на Покровському напрямку, ніж те, що зараз підтверджують візуально підтверджені докази. Російські мілблогери стверджують, що російські сили просунулися до південно-східної околиці Мирнограда (одразу на схід від Покровська) і почали перестрілки з українськими силами в місті, хоча український військовий спостерігач описав російські сили, що діють у місті як диверсійно-розвідувальні. 

Російські мілблогери стверджують, що російські війська просунулися здебільшого східніше Селидово і досягли центру міста. Російські військкори також стверджують, що ворожі війська ведуть бої на північно-східній околиці Українська (південний схід від Покровська), захопили Мемрик (безпосередньо північніше схід Українська) і увійшли до Галицинівки (безпосередньо східніше Українська).

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що темп українських атак у Курській області сповільнився, і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 07:43