Фото: Генштаб ЗСУ

Темп українських атак у Курській області сповільнився, — аналітики ISW

Декілька російських військкорів заявили 28 серпня, що темп українських атак у Курській області сповільнився, і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Ці мілблогери заявили, що інтенсивність українських атак у Курській області знизилася, і що українські сили намагаються утримати і зміцнити окремі райони на тлі продовження українських наступальних операцій у межах виступу в Курській області. Інші військкори заявили, що російські сили поступово стабілізують ситуацію в Курській области. Геолокаційні кадри, опубліковані 28 серпня, що показує російська сторона, які у східному Коренево, вказують на те, що українські сили, ймовірно, нещодавно відійшли з цього району і що російські сили повернули собі деякі втрачені позиції. 

Російський мілблогер заявив 28 серпня, що українські сили просунулися повз Вітрено, Кремен'янський і Шептухівку (усі на схід і північний схід від Коренево); у західній частині Нечаєва та східній частині Черкаського Порічного (обидва на північний схід від Суджі); і в полях на південь від Спального (південно-схід від Суджі). Російські мілблогери заявили, що підрозділи російської 810-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) очистили Спальне і що російські сили відновили контроль над селищем. 

Міністерство оборони Росії та інші російські джерела заявили, що українські сили також атакували на схід від Коренево в районі Ольгівки, на північ від Суджі в районі Малої Локні, на схід від Суджі в районі Російської Конопельки та на південний схід від Суджі в районі Борків. Російський мілблогер заявив 28 серпня, що російські сили відбили спроби українців перетнути міжнародний кордон у районі Журавлівки Бєлгородської області (на південний захід від Бєлгорода та на північ від Харкова).

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що у Курській області Росії вдалося взяти у полон 594 російських військових. Водночас окупанти стягують на Курщину війська з інших напрямків.

Своєю чергою заступник директора Центрального розвідувального управління США Девід Коен заявив, що країна-агресорка Росія спробує провести контрнаступ у Курській області для того, аби повернути собі втрачену територію. Однак на окупантів чекають важкі бої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 29.08.2024 07:03