Олександр Сирський. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Сирський розповів, скількох російських військових ЗСУ взяли у полон у Курській області

У Курській області Росії Збройним силам України вдалося взяти у полон 594 російських військових. Водночас окупанти стягують на Курщину війська з інших напрямків.

Про це на форумі "Україна 2024. Незалежність" заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, значну кількість полонених вдалося взяти завдяки успішним діям українських військових. Він наголошує, що наразі Москва намагається створити кільце оборони навколо українського наступального угруповання і планує подальші контрнаступальні дії.

Також Сирський зазначив, що російські війська намагаються протистояти українській армії та стягують свої війська у Курську область з інших напрямків, тим самим їх послаблюючи.

"Курська операція відвернула значну кількість військовослужбовців. Зараз ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців вже було перекинуто на Курський напрямок, і ця цифра зростає", — наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Він також зауважив, що противник намагається знімати частини з інших напрямків, а на Покровському напрямку навпаки збільшує свої зусилля.

"Наші воїни роблять все задля безпеки цивільного населення, щодня тривають жорсткі бої, це зона нашої особливої уваги", — сказав Сирський.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомляло, що згідно з аналізом візуальних доказів, в Курській області Росії українські війська захопили понад 240 російських солдатів. Водночас дехто із захоплених солдатів ідентифікує себе у відео як призовників, росіян, які відбувають обов'язкову службу в армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 15:36