Фото: Telegram-канал Сухопутних військ ЗСУ

Скількох росіян вдалося взяти в полон у Курській області: дані The Washington Post

Згідно з аналізом візуальних доказів, що передбачають масові затримання молодих солдатів, які, ймовірно, здалися без опору, з моменту раптового вторгнення Сил оборони України в Курську область Росії цього місяця українські війська захопили понад 240 російських солдатів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Видання розглянуло понад 130 фотографій та відео, знятих з початку вторгнення, 6 серпня, більшість з яких, мабуть, було знято українськими солдатами та поширено у соціальних мережах. Аналіз також передбачав знімки, зроблені фотографом Post у в'язниці, де перебувають полонені російські солдати в Україні. Перевірені зображення показують щонайменше 247 російських полонених та підтверджують заяви українських чиновників про те, що вони захопили сотні росіян під час вторгнення.

Дехто із захоплених солдатів ідентифікує себе у відео як призовників, росіян, які відбувають обов'язкову службу в армії. Призовники, як правило, не повинні брати участь у боях, і їхнє захоплення в останні дні створює політично чутливу проблему для президента Росії Володимира Путіна, вважають аналітики.

"Минуло багато часу відколи я бачив відео, на якому російські солдати масово здаються в полон", — сказав Дара Массікот, старший науковий співробітник Програми Росії та Євразії у Фонді Карнегі за міжнародний світ. "Подивившись ці відео, я інстинктивно зрозумів, що ці солдати не мали бойового досвіду і не воювали на території України".

Ні український, ні російський уряд поки не повідомляють, скільки російських військовополонених було взято в полон під час Курської операції.

Начальник в'язниці на північному сході України, де утримуються солдати, захоплені під час наступу, повідомив репортеру The Post під час візиту цього місяця, що за попередні 10 днів через його заснування пройшли 320 росіян на шляху до інших тюремних таборів в Україні. Близько 80 відсотків російських солдатів, які перебували в українській в'язниці, яку відвідав The Post, були призовниками.

Раніше The Independent з посиланням на коментар українського полковника повідомив, що військовослужбовці Збройних сил України у Курській області, ймовірно, взяли у полон 2000 російських загарбників.

Нагадаємо, аналітики авторитетного видання Bloomberg зазначили, що головною метою Курського наступу є активізація підтримки союзників і спроба переконати західних лідерів зняти обмеження на використання своїх далекобійних ракет проти цілей на російській землі. За цих умов операція може досягти величезних результатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2024 21:17