Комплекс ракет ATACMS. Фото: "Вікіпедія"

Без зняття обмеження на удари західною зброєю Курська операція виявиться даремною, — західні ЗМІ

Головною метою Курського наступу є активізація підтримки союзників і спроба переконати західних лідерів зняти обмеження на використання своїх далекобійних ракет проти цілей на російській землі. За цих умов операція може досягти величезних результатів.

Таку думку висловили аналітики авторитетного видання Bloomberg.

"Нейтралізувавши ключові переваги Росії, Україна зможе послабити тиск на свою оборону навіть без відведення Росією військ із Донеччини. У Києва також може залишитися невелика кількість території для торгівлі на майбутніх переговорах", — йдеться в публікації.

Аналітики додали, що якщо ж Курська операція не зможе навіть послабити обмеження на далекобійну зброю, ці потенційні стратегічні здобутки будуть втрачені. Україна, найімовірніше, також втратить Покровськ, а Путін буде близький до захоплення Донецької області.

"У якийсь момент Україні доведеться домагатися миру на умовах, які, як довела аналогічна угода 2014 року, лише надихнуть Путіна відновити війну пізніше", — застерегли аналітики американського видання.

При цьому вони акцентують на надмірній обережності впливових країн світу — Німеччини, Франції та навіть США та Великої Британії, які могли би своїми рішеннями про використання далекобійної зброї суттєво вплинути на перебіг російсько-української війни, проте наразі не роблять для цього належних зусиль.

"Усі вони, разом узяті значною мірою не виправдовують ризиковану ставку президента України Володимира Зеленського, який відправив війська воювати в Росію в той час, коли йому ледве вистачає, щоб утримати лінію фронту вдома", — зробили висновок аналітики видання.

Нагадаємо, що декілька днів тому президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів України прибрали барʼєри, які заважають нашій державі послаблювати російські позиції. Зокрема, це стосується далекобійної зброї та обмежень на удари по території країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2024 19:37