Ракета ATACMS. Фото: "Вікіпедія"

Удари далекобійною зброєю по території РФ: у Пентагоні пояснили, чому не змінили думку

Кремль досі не відповів на жодний так званий перетин "червоних ліній". Водночас це не означає, що такої відповіді не буде у майбутньому.

Про це під час брифінгу повідомила речниця Пентагону Сабріна Сінгх, пише "Голос Америки". 

Вона наголосила, що Сполучені Штати Америки не змінили своєї позиції щодо дозволу на використання західної зброї для далекобійних ударів всередині Росії. Ця відповідь прозвучала на запитання щодо того, чи надасть Вашингтон такий дозвіл, щоб наростити темп Курської операції.

"Ми надали українцям можливості, і працювали з ними над встановленням цих параметрів. І вони не змінилися", — зазначила Сінгх.

За словами речниці, найкращий спосіб для Збройних сил України бути ефективними на полі бою — це "об’єднати можливості, надані різними партнерами".

"Ви повинні пам’ятати, це не тільки Сполучені Штати, це коаліція країн, які об’єднуються, надаючи зброю, засоби та підтримку Україні. Ми вважаємо, що найкращий спосіб, за допомогою якого вони можуть бути ефективними на полі бою, — це об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію. Це не обов’язково станеться, завдаючи дальніх глибоких ударів усередині Росії", — додає речниця Пентагону.

Водночас Сінгх наголосила, що Вашингтон стурбований та бере до уваги можливість ескалації з боку росіян, попри те, що серйозної відповіді Росії на вторгнення ЗСУ на її територію не було.

"Те, що Росія не відповіла на щось, не означає, що вона не зможе чи не відповість у майбутньому. І це те, що адміністрація завжди зважує", — сказала вона. 

Зокрема, представниця Пентагону також зазначила, що Сполучені Штати мають інформацію про перенаправлення до району Курська деяких російських підрозділів. За словами Сінгх, наразі Вашингтон намагається з’ясувати у Києва цілі курської операції та продовжує моніторити цю ситуацію. Також речниця заявила, що міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Рустемом Умєровим, у ході якої вони обговорили пріоритетні зусилля у сфері безпеки та поточні операції України.

"Я не збираюся вдаватися в те, що міністри Остін та Умєров обговорювали під час телефонної розмови. Я можу сказати вам, що ми підтримуємо, те, що Україна продовжує захищатися. І тому ви бачили, як ми надаємо пакети з тією швидкістю та послідовністю. І це зобов’язання не змінилося, і президент ясно дав зрозуміти, що ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — додала представниця Пентагону.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомляв, що Берлін не змінить свою позицію щодо обмежень на удари зброєю німецького виробництва по російській територіїНімеччина не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.08.2024 02:30