Віталій Зубков. Джерело: "Сибір. Реалії"

В Україні загинули наймолодші контрактники, яких Кремль завербував на фронт

В Україні загинули 18-річні Сергій Фінагін і Віталій Зубков, які, згідно з відкритими даними, стали наймолодшими російськими військовослужбовцями, що загинули під час повномасштабного вторгнення в Україні.

Про це повідомило видання "Сибір. Реалії". Журналісти зазначили, що про смерть Фінагіна повідомив голова Парфінського району Новгородської області Олександр Залогін.

За його даними, Фінагін народився 2 квітня 2006 року в селищі Хрести Новгородської області, а дитинство провів у селі Юр'єво Парфінського району. Він закінчив Федорківську школу та вступив до будівельного коледжу. У квітні 2024 року Фінагін уклав контакт із російським міноборони та вирушив у зону бойових дій. 27 липня 2024 року він загинув.

За словами нареченої Сергія Фінагіна, на термінову службу до армії його не взяли за станом здоров'я, після чого він підписав контракт із міноборони.

"Він нікому про це говорити не став. Повідомив мені тоді, коли вже чекав поїзд на Рязань. Обіцяв повернутися живим, пропозицію мені зробив перед від'їздом. Через що саме його не взяли на "строчку" — мені не повідомляв. Він хотів присвятити себе батьківщині. Загинув від осколкового поранення в груди", — розповіла наречена Фінагіна.

Останнє фото з фронту Фінагін виклав у соціальні мережі 4 липня 2024 року. Він служив у складі парашутно-десантного батальйону. Судячи з фото, на руці Фінагіна було татуювання "Шолом жаху" зі скандинавських рун. Його поховали 4 серпня на цвинтарі у селі Ясна Поляна Парфінського району.

В Україні також загинув мешканець села Великий Двір Віталій Зубков, якому 18 років виповнилося 25 травня 2024 року. Раніше сестра Зубкова розповіла, що він не був придатний до служби за станом здоров'я, але його "дівчина домовилася про те, щоби молодик підписав контракт з міноборони". Він уклав контракт 17 червня, а 3 липня перестав виходити зв'язок. 2 серпня сестра повідомила про смерть Зубкова.

"Його дівчина все знала, вона супроводжувала його на вокзал, а ми нічого не знали. Його ж нікуди не брали: ні на термін, ні на контракт. Він мав зріст 154 сантиметри. Але вона знайшла місце, де всіх беруть — певну військову частину", — розповіла одна з родичок загиблого.

Раніше повідомлялося про смерть мешканця Тюменської області Ярослава Липавського, який загинув у квітні 2024 року приблизно через місяць після свого 18-річчя. Фінагін народився на 16 днів пізніше за Липавського, але загинув через три місяці після 18-річчя. Віталій Зубков виявився наймолодшим контрактником, який загинув в Україні. Він загинув, імовірно, трохи більше, ніж через місяць після 18-річчя.

Нагадаємо, 2 серпня видання Hindustan Times повідомило з посиланням на урядовців Індії, що під час служби в російській армії загинули вісім завербованих Кремлем громадян Індії. Це вдвічі більше, ніж офіційно визнавали дотепер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 22:18