Олаф Шольц. Джерело: Офіс президента України

Шольц пояснив, чому не хоче знімати обмеження на удари німецькою зброєю по території РФ

Берлін не змінить свою позицію щодо обмежень на удари зброєю німецького виробництва по російській території. Німеччина не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW.

За його словами, Берлін підтримує Київ так, як це потрібно, проте водночас всі дії німецького уряду зважені та направлені на недопущення війни між РФ та Північноатлантичним альянсом. Шольц додав, що, виходячи з такої позиції, його країна "чітко вказує", які типи зброї вона може передавати Україні, а які ні.

Він також наголосив, що дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів по російській території, але лише в районах, що межують з Харківщиною. За словами політика, відповідне рішення було прийняте, щоб не дозволити Москві використовувати прикордоння для масованих атак на Харків. Також німецький канцлер додав, що Берлін не буде своїми літаками та ракетами обстрілювати РФ та направляти німецьких військових на територію України.

Водночас він висловився за захист рішення щодо розміщення американських далекобійних ракет на території Німеччини, вказавши на необхідність посилення протиповітряної оборони його країни.

"Це закладено у національній стратегії з безпеки Німеччини. Це служить тому, щоб запобігти війні", — наголосив політик.

На питання про те, що має зробити РФ, щоб зупинити розгортання американських далекобійних ракет в Німеччині, він відповів: "Росія має припинити війну в Україні".

Нагадаємо, раніше Шольц відкинув заклик президента України Володимира Зеленського до західних союзників збивати ракети та безпілотники Російської Федерації в українському небі. Після завершення саміту НАТО у Вашингтоні німецький канцлер Олаф Шольц вже відкидав пропозицію президента України Володимира Зеленського скасувати всі обмеження на використання західної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.07.2024 16:23