Олаф Шольц. Джерело: Офіс президента України

У Німеччині обстріляли офіс партії Шольца

Невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії Олафа Шольца у Дрездені. Це відбулося за декілька тижнів до регіональних виборів у Саксонії.

Про це повідомило видання Bild. Журналісти зазначили, що офіс соціал-демократів розташований у старій частині Дрездена поруч із місцевим парламентом на річці Ельба.

Поліція виявила кульовий отвір у вікні на третьому поверсі ще наприкінці червня, проте про це стало відомо лише зараз.

Кульовий отвір на приміщенні офісу соціал-демократів. Джерело: Bild

Кульовий отвір на приміщенні офісу соціал-демократів. Джерело: Bild

"Згідно з результатами розслідування, пошкодження могли бути спричинені вогнепальною зброєю. Однак самі кулі поки що не знайдені", — повідомив представник поліції Карстен Егер у коментарі виданню.

Правоохоронці додали, що отвір у склі відповідає калібру близько п'яти міліметрів. Розслідування інциденту взяла на себе служба державної безпеки Німеччини.

"Той факт, що наразі не можна виключити політичний мотив цього злочину, спонукав нас розглянути питання про вжиття додаткових заходів безпеки. Але зрозуміло одне: нас не залякати за жодних обставин", — заявив лідер СДПН у Саксонії Хеннінг Гоманн.

Нагадаємо, що 1 червня в німецькому Алені (земля Баден-Вюртемберг) скоїли напад на депутата Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріха Кізеветтера. Він відомий своєю проукраїнською позицією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.07.2024 19:32