Фото ілюстративне. Джерело: німецькі ЗМІ

У Німеччині побили депутата, який підтримує Україну

У суботу, 1 червня, в німецькому Алені (земля Баден-Вюртемберг) скоїли напад на депутата Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріха Кізеветтера. Він відомий своєю проукраїнською позицією.

Про це повідомило видання DW. Журналісти зазначили, що інцидент трапився під час передвиборчого заходу. Біля агітаційного намету ХДС 55-річний чоловік розпочав ображати політика, потім напав на нього та повалив на землю.

Кізеветтер отримав легкі травми, він відмовився від медичної допомоги, заявивши, що вона йому не знадобилася.

"Я простояв там менш як п'ять хвилин, коли він підійшов до мене та закричав, назвавши "розпалювачем війни". Після цього він штовхнув мене та звалив намет, під яким ми стояли. Я не знав, хто це був, подумав, що мені потрібен запис, і пішов за ним із мобільним телефоном. Побачивши це, він підбіг, вдарив мене та штовхнув у високу клумбу", — розповів подробиці події Кізеветтер.

За даними місцевих ЗМІ, нападником виявився кандидат у депутати місцевої ради від нового виборчого списку Die Herzschrittmacher ("Кардіостимулятори") Петер Баур.

Кізеветтер — один із найбільших німецьких прихильників надання Україні максимальної військової допомоги. Він, зокрема, закликав до того, щоби Захід узяв на себе протиповітряну оборону в західній частині України, а також до постачання Німеччиною Україні далекобійних ракет Taurus.

Нагадаємо, що 3 травня у столиці Німеччини Берліні напали на чоловіка з прапором Ізраїлю. Він просто сидів на літній терасі одного з місцевих ресторанів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 11:14