Фото: Military Media Center

Росія повертає в Україну тіла військових, які вважались полоненими

У Росії неналежно працюють медичні комісії для полонених або ж вони відсутні взагалі. Україна отримує тіла захисників, які були у списку живих полонених, при цьому жодної інформації про погіршення їхнього здоровʼя не надходило.

Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк.

"Станом на сьогодні сторона Росія передала нам уже дванадцять тіл наших полонених, які до цього були підтверджені Міжнародним Комітетом Червоного Хреста як такі, що перебувають в полоні в Росії. При цьому ніяких повідомлень зі сторони Росії ні про погіршення їхнього здоров'я, ні про важкий їхній стан не було", — сказав він.

За його словами, такі факти ставлять під сумнів якість роботи чи й взагалі наявність у Росії медичної комісії.

Додамо, у розвідці пояснили, чому не озвучується статистика щодо військових Збройних сил України, які потрапили у полон. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зазначав, що Україна збирає всю інформацію про порушення прав військовополонених — про недостатню медичне обслуговування, проблеми з харчуванням, а також інші засоби впливу, які застосовуються проти українських військових. Водночас, за його словами, це чутлива інформація, яка може вплинути на цей процес.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 22.08.2023 18:28