Фото: forpost.media

Росія створила нову групу військ: що про неї відомо

В Росії з’явилося нове спеціально організоване оперативне формування — Дніпровська група військ. Ймовірно, поява в Росії нового угруповання є свідченням значних втрат.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Як повідомили британські розвідники, 18 квітня Кремль опублікував пресреліз про візит президента РФ Володимира Путіна на окупований Росією південь України. Використовуючи російське написання української річки Дніпро, в пресрелізі йдеться про те, що президент відвідав "Дніпровську групу військ".

За даними британської розвідки, на початку вторгнення російські сили були організовані до груп військ, кожна з яких була пов'язана зі своїм військовим округом у Росії, наприклад, Західна та Центральна групи військ.

"Існування явно нового ДГВ передбачає, що початкова організація сил змінилася, ймовірно, через великі втрати. Місія ДГВ, ймовірно, буде обороняти південний сектор окупованої зони, і особливо південно-західний фланг, який зараз зафіксований по лінії Дніпра", — зазначають у Міноборони Британії.

Дніпровська група військ, ймовірно, захищатиме південний сектор окупованої зони, особливо південно-західний фланг, який наразі позначений річкою Дніпро.

британська розвідка 20 квітня

Нагадаємо, за даними Генштабу в підрозділах російського "добровольчого" формування "Невський", які беруть участь в бойових діях на Донеччині, російські військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану. Збільшується кількість охочих залишити свої підрозділи та вибути з районів ведення бойових дій до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2023 09:57