Фото: armyinform.com.ua

Росія тримає у Чорному морі носії "Калібрів": скількома ракетами ворог може атакувати Україну

Війська країни-агресорки станом на ранок 1 лютого тримають у Чорному морі два ракетоносії "Калібрів". Вони споряджені 16 ракетами.

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"В Чорному морі 12 ворожих кораблів серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 16 ракет", — йдеться у повідомленні.

Крім того, в Азовському морі перебуває один ворожий корабель, а у Середземному морі два ворожі кораблі серед яких є носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до восьми ракет.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря — 10 суден, з них п'ять рухались з протоки Босфор; до Чорного моря — 27 суден, з них 15 продовжили рух у напрямку протоки Босфор", — йдеться у повідомленні.

Зауважимо, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Нагадаємо, пізно ввечері у середу, 31 січня, російські загарбники атакували Харківщину з різного озброєння. На сам Харків ворог поцілив ударні безпілотники типу "Шахед", а на область, зокрема, село Великий Бурлук Куп’янського району — авіабомби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 08:38