Фото ілюстративне. Джерело: vesti.ua

Росія вдосконалила систему ППО навколо Москви через атаки дронів, — британська розвідка

Останніми тижнями Росія переналаштувалала свою протиповітряну оборону малої та середньої дальності навколо Москви, намагаючись ефективніше захищатися від атак безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"З початку вересня 2023 року російські системи протиповітряної оборони SA-22 навколо столиці розташували на підносних вежах і пандусах", — йдеться в повідомленні.

Раніше, після ударів по авіабазах в Енгельсі та Рязані в грудні 2022 року, Росія також розмістила SA-22 на дахах офіційних будівель у Москві. Це майже напевно дозволить системі виявляти та вражати цілі на кшталт БпЛА.

"Проте, ймовірно, це також має запевнити громадськість у тому, що влада тримає ситуацію під контролем і мінімізує загрози", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що ще на початку цього року Росія розпочала встановлювати системи ППО над містом. Найбільше вирішили "захищати" Кремль. На початку встановили три ЗРК "Панцир-С1", які розмістили в різних точках столиці Росії. Сектори ракетних комплексів покривали саме Кремль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 09:18