Фото: ua.depositphotos.com

Росія веде гібридну війну проти Італії: у розвідці назвали головну ціль Кремля

За даними італійських спецслужб, Росія веде гібридну війну проти країни за допомогою дезінформації, кібератак та експлуатації міграції з метою вплинути на майбутні європейські вибори.

Про це 28 лютого повідомили італійські розвідувальні служби у щорічній доповіді парламенту, пише ANSA. За даними італійського відомства, Росія є найбільш активним учасником гібридних кампаній, що спрямовані на шкоду Італії та всьому Заходу.

"Арсенал, що застосовується — це шпигунство, кібератаки, дезінформація та використання міграційних потоків у дестабілізаційному ключі", — йдеться в доповіді.

Секретар кабінету міністрів Альфредо Мантовано заявив, що останнім епізодом російської дезінформації були протести фермерів проти Євросоюзу та національної політики в галузі зеленої та сільськогосподарської політики.

Нагадаємо, президент Молдови Майя Санду заявила, що не відкидає спроб втручання Росії в осінні вибори. Вона зазначила, що зброєю Кремля є дезінформація та маніпуляція.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що Російська Федерація має намір втручатися у вибори президента Сполучених Штатів Америки, які відбудуться у 2024 році. За його словами, Росія розробила інструмент штучного інтелекту для втручання у вибори США. Він додав, що ці масштабні інформаційні втручання будуть набагато більшими, ніж будь-коли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2024 19:57