Майя Санду. Джерело: Президентура Республіки Молдова

Дезінформація та маніпуляція: в Молдові остерігаються втручання Росії в президентські вибори

Президент Молдови Майя Санду заявила, що не відкидає спроб втручання Росії в осінні вибори. Вона зазначила, що зброєю Кремля є дезінформація та маніпуляція.

Про це повідомив NewsMaker.

"Ми всі маємо бути пильними. Одна зі зброї Кремля — це дезінформація та маніпуляція. Інститути мають бути пильними та використовувати накопичений на попередніх виборах досвід", — сказала Майя Санду.

Крім того, президент Молдови пояснила, чому запропонувала провести референдум щодо вступу країни до Європейського Союзу в один день із президентськими виборами. В ефірі передачі Bună seara на телеканалі Moldova 1 вона розповіла, що на президентських виборах у Молдові найвища явка.

"Референдум визначить долю країни на багато років уперед. Ми хочемо, щоби на виборчі дільниці прийшло якнайбільше людей. Знаємо з досвіду, що на президентських виборах найвища явка виборців", — наголосила Майя Санду.

Ще 24 грудня минулого року Майя Санду запропонувала парламенту організувати у Молдові референдум щодо вступу до Євросоюзу. Вона вважає, що загальне опитування можна провести восени 2024 року, коли мають відбутися президентські вибори. Парламент на засіданні 28 грудня дозволив проводити республіканські референдуми в один день із парламентськими, президентськими та місцевими виборами.

Нагадаємо, що 10 січня Міністерство закордонних справ Російської Федерації викликало посла Молдови Ліліана Дарія. Йому висловили "рішучий протест у зв'язку з недружніми діями" з боку Молдови. Такими назвали начебто політично вмотивовані переслідування російських і російськомовних ЗМІ, що суперечать міжнародним зобов'язанням Кишинева в галузі захисту свободи слова та прав журналістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 17:08