Фото: Президентура Республіки Молдова

Президент Молдови ініціювала консультацію щодо референдуму про вступ країни до ЄС

Президент Молдови Майя Санду 25 січня розпочала консультації щодо організації референдуму щодо вступу країни до Європейського союзу.

Про це пише молдовське видання Newsmaker.

Зазначається, що у першій громадській консультації взяли участь журналісти, експерти громадянського суспільства та лідери громадської думки.

"Молдова перебуває на вирішальному етапі. Країни Європейського Союзу проголосували за початок переговорів щодо вступу Молдови до ЄС. Тепер черга наших громадян сказати, що вони цього хочуть. Рухаймось вперед, аби  побудувати європейську країну, в якій панують мир, стабільність і добробут", — зазначила Майя Санду.

У заяві адміністрації президента сказано, що найближчим часом Майя Санду організує ще кілька консультацій із представниками місцевих громад, лідерами громадської думки, журналістами, представниками галузей економіки та соціально-культурного життя.

Додамо, що Майя Санду 24 грудня минулого року запропонувала парламенту організувати у Молдові референдум щодо вступу до Євросоюзу. Глава держави вважає, що загальне опитування можна буде провести восени 2024 року.

"Прошу парламент ініціювати наступної осені організацію референдуму, на якому голос громадян стане вирішальним. Я зобов'язалася зробити все, що в моїй силі, для виконання місії європейської інтеграції. Ми отримали підтримку цього курсу від країн-членів, і нам потрібна ваша підтримка, дорогі молдавани, для того, щоб досягти успіху", — закликала Санду.

Нагадаємо, восени 2023 року Майа Санду заявляла про те, що Російська Федерація хоче знищити Україну та її народ, розв'язавши криваву війну. За її словами, країна-агресор прагне контролювати колишні радянські держави, як у минулому їй це вдалося зробити з країнами Центральної та Східної Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.01.2024 11:30