Фото: Мая Санду / скріншот з відео

"Росія хоче знищити українську націю": президент Молдови зробила жорстку заяву про війну

Російська Федерація хоче знищити Україну та її народ, розв'язавши криваву війну. Також країна-агресор прагне контролювати колишні радянські держави, як у минулому їй це вдалося зробити з країнами Центральної та Східної Європи.

Таку заяву під час участі у 27-й конференції "Форум 2000", яка пройшла в Чехії, зробила президент Молдови Майя Санду, пише NewsMakerВона у своєму виступі наголосила на важливості демократії в контексті війни Росії проти України.

"Для мене велика честь перебувати тут і разом думати про сьогодення і майбутнє демократії. Востаннє я брала участь у цьому форумі 2019 року, будучи прем'єр-міністром. Це було незабаром після того, як ми позбулися авторитарного режиму, який мав намір перетворити Молдову на сіру зону беззаконня", — наголосила президент Молдови.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу. Він повідомив, що з Молдовою підписано протокол щодо спільного контролю на кордоні в пункті пропуску для залізниці "Кучурган — Новосавицька".

Раніше Майя Санду заявила, що у Молдові вважають, що можуть домогтися мирного врегулювання конфлікту у Придністров'ї. Це може статися після перемоги України у війні проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 21:16