Фото: "РИА Новости"

Росія відмовляється від ідеї блокувати український експорт у Чорному морі: британська розвідка назвала причину

Флот Російської Федерації відмовляється від ідеї блокувати український експорт Чорним морем. Все через атаки українських дронів, через які окупанти ризикують втратити свої бойові кораблі.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Зазначається, що після серії ударів, завданих у серпні та вересні, Чорноморський флот Росії, найімовірніше, подвоїв свою оборонну і реактивну позицію. Він перебазував багато своїх сил і засобів, включно з кораблями і підводними човнами, оснащеними крилатими ракетами, із Севастополя до районів базування, розташованих далі на схід, до Новоросійська.

"З липня 2022 року Україна перехопила ініціативу в північно-західній частині Чорного моря, тим самим змусивши Чорноморський флот РФ захищатися від безпілотних надводних апаратів, БПЛА, ракетних атак, а також спеціальних операцій", — йдеться в повідомленні

Однак наголошується, що росіяни можуть продовжувати атаки на Україну зі східної частини Чорного моря.

Британська розвідка про перебазування Чорноморського флоту

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, 13 жовтня Служба безпеки України разом з Військово-морськими силами завдали удару по носію крилатих ракет "Буян". Раніше був атакований корабель "Павел Державин" завдяки експериментальному озброєнню морських дронів. Обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

Додамо, 22 вересня стався удар по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі. Збройні сили України згодом підтвердили влучання по штабу Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вказував, що внаслідок удару загинули щонайменше дев'ятеро осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2023 16:59