Фото: naukatehnika.com

Удар по носію крилатих ракет поблизу Севастополя: Україна підтвердила свою причетність

У п'ятницю, 13 жовтня, Служба безпеки України разом з Військово-морськими силами завдали удару по носію крилатих ракет "Буян". Раніше був атакований корабель "Павел Державин" завдяки експериментальному озброєнню морських дронів.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" з посиланням на джерела в СБУ.

Зазначається, що атака 13 жовтня на ракетоносій "Буян" та підрив "Державина" — організована операція Служби безпеки спільно з ВМС України. Наразі силовики не розкривають подробиць, але наголошують, що обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

"Після першого підриву російські тральники та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну "Алроса", який поки що зумів втекти від наших розробок. Носій крилатих ракет "Буян" повторити "подвиг" "Алроси" не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням "Морських малюків". СБУ попереджає москолоту — не треба ходити українськими водами, якщо хочете зберегти хоч якісь залишки свого флоту", — додав один з організаторів спецоперації.

Нагадаємо, у п'ятницю, 13 жовтня, у тимчасово окупованому Севастополі сталася "бавовна". За попередніми даними, пошкоджень зазнав корабель Російської Федерації — "Буян-М", який є носієм "калібрів".

Раніше повідомлялось, що у тимчасово окупованому Севастополі вибухнув корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державін". Це сталося ще вранці 11 жовтня — тоді місцеві мешканці чули глухий вибух.

Варто відзначити, що 22 вересня стався удар по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі. Збройні сили України згодом підтвердили влучання по штабу Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вказував, що внаслідок удару загинули щонайменше дев'ятеро осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 12:49