"Бавовна" в Севастополі. Джерело: krymrealii

Атака на штаб ЧФ Росії у Криму: з'явились нові кадри розгромленої будівлі (фото)

У мережі опублікували нові знімки штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в окупованому Севастополі після удару по ньому ракетами 22 вересня. 

Фотографії оприлюднило "Агентство. Новости" у Telegram.

ЗМІ показали фото штабу, яке було зроблено зблизька. На ньому можна побачити масштаб руйнувань.

"На знімку видно, що у будівлі зруйновано перекриття і всередині панує хаос", — уточнюють журналісти.

Фото: наслідки удару по штабу ЧФ РФ. Джерело: "Агентство. Новости" 

Удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

Влучання по штабу Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі прийшовся вдень 22 вересня. Мешканці бачили ракети, які пролітали над містом. "Російський губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв заявив влучання українських сил по штабу Чорноморського флоту РФ. За його словами, біля театру Луначарського впав уламок.

Згодом з'явилось повідомлення, що вибухи в Севастополі спричинили паніку. "Влада" закликала людей не їздити в центр міста та взагалі не виходити з домівок.

Пізніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, відмовившись детально коментувати ці речі, наголосив, що в Криму вже доволі неспокійно для окупантів, особливо впродовж останнього тижня. Усі сили оборони та служби, які працюють спільно, роблять усе для того, щоб окупанти вибиралися з Криму. Згодом командувач Повітряних сил Микола Олещук відреагував на обстріл анексованого півострова, наголосивши, що українські військові виконують свої обіцянки. Він також висміяв роботу російської протиповітряної оборони.

Збройні сили України згодом підтвердили удар по штабу Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі.

Міністерство оборони Росії повідомило, що є один загиблий військовий після удару по штабу Чорноморського флоту в окупованому Севастополі. Однак дуже швидко змінило "версію", назвавши його зниклим безвісти. Водночас начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вказував, що внаслідок удару загинули щонайменше дев'ятеро осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Нагадаємо, що після удару по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі, внаслідок чого ліквідували вищих офіцерів, спостерігається певне затишшя військово-морської діяльності загарбників. За словами речниці Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, очевидним є "певний сумбур" у керівництві Чорноморського флоту РФ після знищення штабу ворожого флоту.

Водночас Кремль розпорядився про необхідність поширювати чутки, що командувач Чорноморського флоту РФ Віктор Соколов вступив у змову зі Силами оборони України для знищення свого штабу. Про це повідомили в партизанській групі "Атеш", яка посилається на своїх агентів у севастопольській окупаційній адміністрації. Зокрема, є інформація, що в Севастополі провели нараду адміністрації зі силовими відомствами з питань інформаційної політики. Так званий очільник Севастополя Михайло Развожаєв розповів усім про таке розпорядження. Версія така: змова відбулася для приховання факту крадіжки адміралом Соколовим і його заступником продовольства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 21:15