Фото: соцмережі

Росія все частіше атакує Україну дронами: у Повітряних силах назвали головну ціль ворога

Країна-агресорка все частіше почала використовувати ударні дрони-камікадзе "Шахед" для атак по Україні. Надалі кількість обстрілів зростатиме.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За його словами, окупанти збільшили кількість атак безпілотниками, оскільки мають можливість їх отримувати та виготовляють на своїх підприємствах. 

"Фіксували збільшення інтенсивності застосування ворогом ударних БпЛА, а саме "шахедів". Тому що будуть більше все ж таки вони застосовувати саме це озброєння, оскільки мають можливість його отримувати і мають можливість його, на жаль, і виготовляти чи складати на своїх підприємствах на території Росії", — зауважив Ігнат.

Водночас головними цілями для атак є об'єкти критичної інфраструктури. Зокрема, однією з таких цілей був Кременчуцький нафтопереробний завод, що на Полтавщині, який рашисти атакували у ніч проти 20 вересня.

"Ворог продовжує завдавати ударів, зокрема по критичній інфраструктурі. На жаль, 17 лише збито, але з тої кількості, що летіла, — це теж високий показник. Сьогодні працюють всі сили Оборони для того, щоб збільшити свої спроможності саме проти ударних БпЛА ворога", — прокоментував Юрій Ігнат.

Посадовець такого зауважив, що маршрути дронів практично не змінилися. Але росіяни роблять все для того, аби обійти систему української протиповітряної оборони.

"Вони мають приблизно дані розвідки і так планують маршрути. Не те що планують: вони їх випускають групою і група потім розходиться, фактично по одному "Шахеду" летить. І потенційно, де їх можуть збити, — вони приблизно собі роблять там відповідні висновки і обходять потенційні місця, зони ураження "шахедів", — розповів речник.

Нічна атака "шахедами"

Окупанти в ніч на 20 вересня запустили кілька груп "шахедів" по території України з Курської та Бєлгородської областей РФ. У командуванні Повітряних сил ЗСУ попереджали, що ворожі групи дронів-камікадзе можуть змінювати маршрути, і тривога була оголошена у багатьох областях України. Також у мережі писали про роботу протиповітряної оборони по ворожих цілях.

Нагадаємо, вночі 20 вересня російські окупанти завдали ударів безпілотниками по Полтавській області. Влучання зафіксовано по нафтопереробному заводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 13:56