Фото: Pixabay

Росія запустила інформацію про намір України вдарити по Ірану, Сирії та Росії: у ЦПД спростували ворожі фейки

Росіяни продовжують розповсюджувати фейки про Україну. На цей раз окупанти поширили дезінформацію про те, що наша країна нібито просила Захід про ракети великої дальності для ударів по Ірану, Сирії й Росії.

Про це повідомляє прес-служба Центру протидії дезінформації.

"Російські Telegram-канали з посиланням на британську газету The Guardian поширюють інформацію, що Україна нібито попросила в Заходу ракети великої дальності для ударів по Ірану, Сирії та Росії", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що в оригіналі статті автор розповідає про процес виробництва та закупівлі дронів Росією, а також цитує начебто секретний документ, згідно з яким серед можливих пропозицій з боку західних союзників України, від яких вони, ймовірно, відмовилися б, є "ракетні удари по заводах з виробництва цих БПЛА в Ірані, Сирії та Росії".

Також в публікації йдеться, що "це може здійснюватися силами оборони України за умови надання партнерами необхідних засобів ураження".

"Джерелом цього інформаційного вкиду є анонімний авторитет, у статті відсутні будь-які конкретні докази, а висновки робляться на здогадках. Довіряйте лише перевіреним та обґрунтованим заявам з боку медіа", — додали у пре-службі.

Фото: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, раніше росіяни поширювали дезінформацію про зберігання на території Рівненської та Хмельницької АЕС озброєння та боєприпасів. У таких "новинах" користувачі посилалися на "турків", без уточнення, хто саме і коли зробив таку заяву. Журналісти StopFake спростували цю інформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 18:31