"Краснополь-М2". Джерело: Wikipedia

Росія збільшить виробництво артилерійських боєприпасів: британська розвідка пояснила, як це вплине на бойові дії в Україні

Росія оголосила, що збільшить виробництво своїх 152-міліметрових артилерійських боєприпасів із лазерним наведенням "Краснополь-М2". До того ж вона планує покращити характеристики снарядів у поганих погодних умовах.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Російська артилерія вже досягнула успіху з "Краснополем", часто використовуючи його для ударів по окремих видах українського озброєння. Російська оборонна промисловість не виробляє належної кількості звичайних боєприпасів. Тож заплановане збільшення виробництва "Краснополя" є спробою ефективніше використовувати виробничі потужності", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники також додали, що Росія використовує безпілотні літальні апарати для позначення цілей для "Краснополя", направляючи на ціль лазерний промінь.

Водночас експерти зазначили, що низька хмарність стала ключовим обмежувальним фактором у продуктивності снаряда, оскільки його лазерний детектор не встигає виявити лазерну енергію та маневрувати для удару.

"Російська промисловість, імовірно, спробує покращити польотні характеристики "Краснополя" та скоротити час лазерного виявлення снаряда. З наближенням зими доступ Росії до вдосконалених високоточних боєприпасів стане одним із ключових факторів її ефективності в Україні", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, наприкінці жовтня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що внутрішнє виробництво артилерійських снарядів у Росії, доповнене збільшенням імпорту боєприпасів із Північної Кореї, ймовірно, дозволить російським військам підтримувати достатню інтенсивність артилерійського вогню в Україні 2024 року, хоч і на нижчому рівні, ніж 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 10:17