Фото: openforest

Росія зіткнулася з серйозним дефіцитом палива: як це вдарить по агресору

У Росії серйозна криза через дефіцит бензину та дизельного пального. Ця проблема Російської Федерації матиме наслідки і для інших країн.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Експерти зазначають, що в Росії протягом останніх тижнів відчувається дефіцит бензину та дизельного пального. Проте, малоймовірно, що дефіцит є прямим наслідком розв’язаної проти України війни.

"Дефіцит пального у РФ пов’язаний насамперед з короткостроковим збільшенням попиту з боку сільськогосподарського сектору, щорічним літнім техобслуговуванням нафтопереробних заводів, а також з вигідними цінами на експорт. 21 вересня Росія призупинила майже весь експорт дизельного палива та бензину", — йдеться у повідомленні.

Російська влада пішла на такий крок, щоб стабілізувати внутрішній ринок.

"Це майже напевно призведе до подальшого обмеження поставок на вузькому світовому ринку, що, ймовірно, матиме найбільший вплив на країни, які наразі залежать від постачання російського пального", — йдеться у повідомленні.

Британська розвідка про проблеми з бензином у Росії

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, Російська Федерація планує суттєво збільшити військові витрати у 2024 році. Витрати наступного року становитимуть 6% валового внутрішнього продукту.

За даними джерела, витрати на війну у 2023 році становили 3,9% та 2,7% у 2021 році. Водночас згідно з проектами бюджетних планів, секретні військові витрати майже подвояться, оскільки Москва продовжує уникати пильної уваги до наслідків війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 09:47