Фото: Маріупольська міська рада

Росіяни анонсували показ пропагандистського фільму про Маріуполь

У Росії на День захисника вітчизни, який там традиційно святкують 23 лютого, запланований вихід на екрани кінострічки "про початок СВО та звільнення Маріуполя". Пропагандистський фільм під назвою "20/22" кінематографи РФ знімали в окупованому місті. 

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

За словами авторів, картина під назвою "20/22" розповідає про двох героїв, які ніби-то стали свідками та учасниками "важливих історичних подій". Режисером псевдофільму став росіянин Андрій Симонов. 

"Звісно, у фільмі росіяни будуть виправдовувати свої воєнні злочини, забуваючи, що саме вони тримали місто у блокаді та є окупантами, які прийшли в Україну з війною та зброєю", йдеться у повідомленні міськради.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зауважив, що росіяни використовують усі можливості для розповсюдження своєї пропаганди та викривленого погляду на війну в Україні. 

"Для цього вони використовують інструменти культури. Зокрема, вже були спроби організувати виставку в Італії. Нам це вдалося зупинити. Тепер вони зняли відверто пропагандистський фільм, у якому блокаду та знищення українського Маріуполя називають "звільненням". Маємо зробити все, щоб не допустити цих показів десь за межами РФ та продовжувати доносити правду про російські воєнні злочини світові. Це наш спільний інформаційний фронт", наголосив Бойченко.

Нагадаємо, російські окупанти розпочали знесення "Будинку зв'язку" в центрі Маріуполя Донецької області, на якому розташований унікальний витвір мистецтва монументалізму авторства маріупольця Віктора Арнаутова "Підкорювачі космосу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 03:03