Скріншот з відео Петра Андрющенка у Telegram-каналі

Росіяни у Маріуполі почали розбирати "Будинок зв'язку": під загрозою знищення унікальна мозаїка

Російські окупанти розпочали знесення "Будинку зв'язку" в центрі Маріуполя Донецької області, на якому розташований унікальний витвір мистецтва монументалізму авторства маріупольця Віктора Арнаутова "Підкорювачі космосу". 

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

Зазначається, що монументальне панно на "Будинку зв’язку" з’явилося в Маріуполі в 1964 році й стало другою мозаїкою в місті. 

"Для росіян та колаборантів не має жодної цінності в історії та культурі нашого рідного міста. Вони знищили музеї, мозаїки, історичні будівлі. Усе, що ми бережно цінували та зберігали…"  зазначили в міськраді.

 панно на Будинку зв’язку у Маріуполі

Фото: Маріупольська міська рада

Раніше про знесення рашистами "Будинку зв'язку" у Маріуполі писав радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

"Усі мозаїки Арнаутова, що знаходяться у США, визнано історико-культурною спадщиною США. А тут москалі просто нищать безцінне. Просто тому, що виграли тендер. Це вже поза всякі межі. Хоча б того, що Арнаутов був відвертий лівак і комуніст. Тобто цілком вкладається у парадигму Росії СРСР 2.0. Пам'ятник Героям АТО. Пам'ятник жертвам Голодомору. Мурал "Мілана". Тепер Арнаутов. Росія нищить усе, що дійсно є культурою. І насаджує лайно та ідолів, які штовхають людей у прірву маргінезу", написав радник мера.

Нагадаємо, російські загарбники звели у Маріуполі іпотечний будинок. Однак місцевим жителям тут квартири не надаватимуть. Окупаційна влада зацікавлена у тому, щоб заповнити місто приїжджими росіянами з різних куточків РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 02:25