Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Росіяни атакували керованими авіабомбами цивільні об'єкти Харкова: є загиблі та поранені

У вівторок, 30 квітня, російські терористи вдарили по цивільних об'єктах Харкова. Внаслідок атак є інформація про загиблих і поранених, їх кількість зростає.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Зростає кількість постраждалих від вранішнього удару по Харкову. Маємо інформацію про двох загиблих і шістьох поранених", — оприлюднив він останню інформацію.

Раніше Терехов підтвердив вибухи в Харкові, зазначив, що місто під ударом агресора, та закликав місцевих мешканців бути обережними.

"Попередньо — два прильоти у Київському та Холодногірському районах. По цивільних обʼєктах. У Київському районі — знову, як і вчора, — влучання в районі житлової забудови. Щодо постраждалих та руйнувань інформація уточнюється. Водночас загроза повторних пусків КАБів по місту ще зберігається", — вказував міський голова Харкова.

О 09:55 на території Харківської області оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили Збройних сил України попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння. Вже через декілька хвилин з’явилася інформація про керовані авіаційні бомби на території Харківської області.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог влучив по Холодногірському та Київському районах Харкова. Терористи поцілили по цивільній інфраструктурі. Також є влучання біля паркової зони.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 10:59