Фото: УП

Росіяни економлять снаряди на південних напрямках фронту: британська розвідка назвала причину

Українська армія має успіх у контрнаступальній операції на Півдні. Росіяни там економлять боєприпаси, аби, ймовірно, зберегти їх для важливіших моментів.

Так вважають у британській розвідці.

"На Півдні Україна продовжує наступати принаймні на двох напрямках, але навряд чи їй вдасться прорвати основні оборонні рубежі Росії. На цьому напрямі Росія, швидше за все, запровадила режим нормування снарядів для артилерії, намагаючись зберегти найважливіші можливості для ведення непрямого вогню", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка Міністерства оборони Великої Британії

Заважає росіянам те, що українська армія утримує невеликий плацдарм на лівобережжі Херсонщині. Це створює проблеми для південно-західного флангу росіян. 

Аналізуючи ситуацію на фронті загалом, у Міністерстві оборони Великої Британії вважають, що упродовж минулого тижня і росіяни, і українські захисники досягли успіхів на різних ділянках фронту. Окупаційна армія намагалась просунутись у районні Кремінної та під Авдіївкою, тоді як ЗСУ зосередили увагу на Бахмутському напрямку. 

"Там російські сили нестійкі, але поки що тримаються", — кажуть британські аналітики.

Нагадаємо, напередодні у британській розвідці повідомили про серйозну проблему, з якою росіяни зіткнулись на фронті в Україні. Зараз їм бракує контрбатарейних радарів, які допомагають виявляти українську артилерію. На початку липня українські захисники знищили один із таких сучасних комплексів "Зоопарк".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 09:51