Фото: Андрій Демченко

Росіяни намагаються застосувати ДРГ на двох напрямках: прикордонники розповіли деталі

Російська армія не покидає надії активізувати бойові дії на Півночі. Для цього застосовує диверсійно-розвідувальні групи на Сумському та Харківському напрямках поблизу кордону.

Про це під час телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"За останній час ворог також намагається використовувати і диверсійно-розвідувальні групи. Зокрема на Сумському, Харківському напрямках. На щастя, Сили оборони, які посилюють цей напрямок, і підрозділи ДПСУ, вчасно виявляють такі групи. Їм не дозволяють заходити вглиб території України", — сказав він.

Демченко зазначив, що дії російських ДРГ часто призводять до смерті людей, адже вони розстрілюють машини з цивільними.

Нагадаємо, про те, що ворог прагне активізувати заворушення на Півночі, раніше розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Він наголошував, що у всій Північній операційній зоні найгарячішими залишаються Чернігівський та Сумський напрямки. Російські окупанти гатять по нашій території з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів, завдають ударів з повітря.

Аби вберегти мирних мешканців, зі Сумської області, зокрема з прикордонних населених пунктів, проводять безкоштовну евакуацію. Потяг до столиці зі Сум відбуває щодня. У Києві людей зустрічають та пропонують поселення у модульному містечку у Вишгородському районі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 14:26