Фото: ОК "Південь"

Росіяни намагаються зміцнити лінію оборони на Півдні України

Російські загарбники мають намір за допомогою бетонних конструкцій та нових окопів посилити свою другу та третю лінію оборони на південному напрямку. 

Про це повідомила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що окупанти впродовж кількох останніх місяців займалися мінуванням територій на південному напрямку, оскільки розуміли, що українські військові прориватимуть їхні лінії оборони.

"Зараз вони намагаються ущільнити оборону, зокрема, створенням залізобетонних конструкцій, додатково окопатися і глибше укріпитися. Але бачимо і спостерігаємо цю роботу вже на другому рубежі оборони. І третій рубіж уже починає проявляти себе. Тобто вони розуміють, що через деякий час їм знадобиться вже третій", — розповіла вона.

Раніше Гуменюк повідомляла, що після атак по Кримському мосту росіяни мають проблеми з логістикою. Це стосується не лише військових потреб, але і цивільних, адже окупанти використовують для них одні і ті ж напрямки. Зокрема, загарбники намагаються ремонтувати переправи й навіть формують для цього спеціальні бригади. Однак знайти персонал непросто, адже місцеві мешканці усвідомлюють ризики.

Відомо, що 6 серпня Збройні сили України завдали декілька ударів по Чонгарському та Генічеському мостах. Внаслідок атак споруди зазнали суттєвих пошкоджень. Обидва мости є ключовими переправами для окупантів.

Нагадаємо, за даними військових, окупаційні війська Росії на Півдні України використовують цивільні човни для пересування, підвозу боєкомплекту й здійснення диверсій. Вони маневрують на воді, намагаючись замінити особовий склад на постах, підвезти боєприпаси, проте українські воїни щоразу їх знищують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 01:23