Фото: Фокус

Росіяни передають до Ірану американську зброю, отриману на полі бою в Україні, — CNN

Росія захоплює частину західної зброї та обладнання, яка залишилися на полі бою в Україні. Згодом все відправляють до Ірану, де системи намагаються перепроектувати.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Протягом останнього року російські війська захоплювали деяке збройове обладнання, які українські сили були змушені залишати на полі бою. Так, росіянам вдалося отримати протитанкові системи Javelin і зенітні системи Stinger.

Як повідомляє CNN, деяке обладнання Росія потім відправляла до Ірану для демонтажу та аналізу. Це робили ймовірно для того, щоб іранські військові могли спробувати створити власну версію зброї. 

"Офіційні особи США не вважають, що ця проблема є поширеною чи систематичною. Українські військові з початку війни взяли за звичку повідомляти Пентагон про будь-які втрати обладнання, наданого США, російським силам. Однак у США визнають, що проблему важко відстежити", — кажуть джерела.

На цей час достеменно невідомо, чи Іран успішно реконструював будь-яку американську зброю, взяту в Україні. Проте відомо, що Тегеран довів високу майстерність у розробці систем зброї на основі американського обладнання, захопленого в минулому.

Нагадаємо, нещодавно Іран таємно поставив велику кількість куль, ракет і мінометних снарядів до Росії для війни в Україні. Тегеран поставляє Москві боєприпаси та ударні безпілотники в обмін на технології розвитку ракетного озброєння. Росія пропонує допомогу іранцям у їхній ракетній програмі та розглядає можливість надання винищувачів Ірану в обмін на військову допомогу в російській війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2023 15:20