Фото ілюстративне. Джерело: Bild

Росіяни планують мега-теракт в Україні: німецькі ЗМІ оприлюднили приголомшливі подробиці

Оточення російського диктатора Володимира Путіна шукає способи здійснення приголомшливого теракту на території України. Рашисти планують використати ракету-носій "Союз", навантажену декількома тоннами вибухівки, яка має підірватись у Києві.

Таку версію оприлюднило німецьке видання Bild. Журналісти стверджують, що над ідеєю працює колишній керівник Державного космічного агентства "Роскосмос" Дмитро Рогозін з одним зі своїх колишніх підлеглих — директором "Ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим.

Спільники шукають спосіб відзначитись в очах Путіна шляхом теракту, який має відбутися в Києві або іншому великому місті. Деталі перемовин начебто записували журналісти, роз починаючи зі січня 2023 року. З розшифрувань розмов росіян журналісти зрозуміли деталі майбутнього злочину, який Bild назвав "мега-терактом".

По-перше, спільники визначилися, що ракету краще запускати з космодрому Плесецьк під Архангельськом, а не з космодрому "Східний" на кордоні з Китаєм. Відстань від цих точок до Києва — близько 1,3 тисячі та 6 тисяч кілометрів відповідно.

Джерело: Bild

Джерело: Bild

По-друге, ракета має взяти на борт 6,5-7,5 або 9-10 тонн вибухівки. При цьому, якщо стартуватиме з Плесецька та летітиме з півночі, то може взяти 6,5 тонни, а якщо зі сходу — то 9 тонн. По-третє, Баранов наголосив, що здатен розвернути ракету в будь-якому напрямку за 8-22 секунди після старту.

Рогозін і Баранов мають три проблеми, розв'язавши які зможуть вчинити теракт. Найперше, потрібно врахувати, що ракета, проходячи з великою швидкістю (близько 6 км/с) через товщу атмосфери, сильно розігріється та може вибухнути просто в повітрі. Тобто потрібно знайти спосіб її від цього вберегти.

"Це надзвукове повернення в атмосферу. Важкі авіабомби FAB-500 за таких умов не працюють, вони розпочинають перегріватися, в них руйнується тротил, і продуктивність різко падає", — засумнівався Баранов на записах, які оприлюднили журналісти.

Крім того, колишній директор "Роскосмосу" турбується, щоб уламки не впали на територію РФ і не зашкодили комусь з росіян: "Наскільки великі зони аварії? Де в нас ризики?" — запитав у спільника. Також є проблема з влучністю — можливе відхилення на 50-100 кілометрів від цілі, якою може стати Київ чи інше велике місто.

Bild зазначив, що спільники думають, що розв'язали проблему з перегрівом ракети — так заявив конструктор ракетних комплексів та розробник балістичної ракети "Тополь" Юрій Соломонов. Баранов зазначив, що час підготовки до удару — щоби провести необхідні розрахунки — "місяць-два" або шість місяців, якщо потрібна корекція. Наразі немає офіційної реакції на розслідування розвідок України чи західних країн-партнерів.

"Союз" — ракета-носій, призначена для виведення на орбіту Землі космічних кораблів і апаратів. Вона має висоту близько 50 метрів, діаметр — близько 10 метрів, вагу — близько 300 тонн. Перший варіант створили у 60 роках минулого століття, потім регулярно модифікували, а вже 2010 року її використовували, наприклад, для перевезення космонавтів на Міжнародну космічну станцію.

Нагадаємо, що російський майор, співробітник однієї зі спецслужб із позивним "Мексиканець" 2014 року прибув до тимчасово окупованого Луганська, де формував диверсійно-розвідувальні групи для підривної діяльності на території України. Діючи під керівництвом російських кураторів, він завербував мешканку Луганська, яка мала вчинити підрив у центрі Києва. Офіс генерального прокурора повідомив йому про підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 16:13