Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни посилили наступ на одному із напрямків: де найбільше атакує ворог

Російська армія найбільше своїх сил спрямовує на Куп'янський напрямок. Сприймаючи його як основний напрямок свого наступу, ворог постійно намагається атакувати позиції ЗСУ.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона наголосила, що мета ворога на Куп’янському напрямку — прорвати оборону наших військ та вийти безпосередньо до Куп‘янська.

"Станом на зараз основним напрямком наступу ворога залишається Куп’янський напрямок. Тут ворог сформував наступальне угруповання і намагається рухатись вперед, втім безуспішно. Оперативна ситуація складна, але контрольована", — розповіла вона.

За словами Ганни Маляр, на Купʼянському напрямку українські захисники мужньо стримують наступ ворога. Окрім того, окупанти вже кілька днів безуспішно намагаються витіснити Сили оборони в районі Синьківки Харківської області.

"Інтенсивність бойових дій та ворожих обстрілів висока. По деяких позиціях буває по декілька змін положення за день. Всі необхідні рішення для підсилення нашої стійкості оперативно прийняті на місці командирами та командуванням східного угруповання військ", — зазначила заступниця міністра.

Ситуація на інших напрямках фронту

На Бахмутському напрямку українські захисники ведуть наступальні дії на південному фланзі довкола міста Бахмут, а також закріплюються на досягнутих рубежах. Російська армія постійно штурмує ЗСУ, адже має намір відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого. На Півдні захисники України наступають Мелітопольському та Бердянському напрямках. 

"І на Сході, і на Півдні ворог зараз несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці. Наші сили оборони за ці дні дуже суттєво знизили наступальний та оборонний потенціал ворога і не дають йому реалізувати плани", — підсумувала Ганна Маляр.

Нагадаємо, упродовж доби 8 серпня військові Збройних сил України знищили 820 окупантів. Крім того, захисники спалили майже два десятки артилерійських систем військових Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 12:12