Колаж TrueUA

Росіяни продовжують ракетний терор: знову підіймали МіГ-31К й одразу п'ять Ту-95

Вранці у понеділок, 8 липня, по всій Україні оголошували повітряну тривогу й ракетну небезпеку. Вона була пов'язана з активністю російської авіації — зокрема, п'яти бомбардувальників Ту-95, які злетіли з аеродрому "Оленья", що у Мурманській області Росії, а також винищувача МіГ-31К, який є носієм гіперзвукової ракети "Кинджал".

Про небезпеку по всій країні повідомляли Повітряні сили Збройних сил України.

"Зафіксовано зліт п'яти бортів Ту-95 з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ)", — інформували військові о 07:19.

За хвилину вони додали, що також на території країни-агресорки злетів МіГ-31К.

Оновлено. О 07:43 Повітряні сили повідомили про відбій загрози через МіГ-31К. Водночас спостерігалася активність ворожої тактичної авіації на Сході та південному сході. Також є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей.

Цієї ночі ворог масовано атакував Україну ракетами. Цілі заходили з Чернігівщини й Сумщини та тримали південний курс. Вказувалося про рух ракет на Київщину, Черкащину та Житомирську область. Про наслідки нічного обстрілу влада поки що не повідомляла.

Також вночі росіяни вдарили по Основ'янському району Харкова. За інформацією мера Ігоря Терехова, пошкоджені три приватних будинки, в одному з них була пожежа, постраждали дві жінки.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки 7 липня на Корабельний район Херсона постраждали житлові квартали міста. Також поранення отримала вагітна жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 07:26