Фото: Pixabay

Росіяни запустили фейк про втрати ЗСУ під Селидовим на Донеччині

Російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині. Таким чином російські загарбники намагаються відвернути увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку.

Про нову російську ІПСО повідомив командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що лише за минулу добу, 12 лютого, втрати армії РФ на Таврійському напрямку склали 645 осіб, а за попередній тиждень (з 5-го до 11 лютого)  2947 осіб.

Також Тарнавський надав інформацію щодо російських обстрілів Покровського району Донецької області.

"Приблизно о 10:40 ранку 13 лютого 2024 року російські війська вдарили з РСЗВ "Ураган" по смт Цукурине Покровського району. Співробітники ДСНС обстежили місцевість та встановили, що внаслідок обстрілу пошкоджено два багатоквартирних двоповерхових житлових будинки по вул. Світла та легковий автомобіль. Постраждалих та загиблих немає", зауважив бригадний генерал.

Тарнавський закликав довіряти лише офіційним джерелам інформації. 

Додамо, що у січні ворожі Telegram-канали поширювали інформацію про те, що співробітникам Нацполіції України в умовах "соціальної напруженості" начебто дозволили "використовувати для розгону будь-яких мітингів травматичну зброю, гумові палиці та сльозогінний газ". Поширюючи такі фейки, окупанти намагалися дискредитувати правоохоронні органи України.

Нагадаємо, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" противник дедалі частіше вчиняє хімічні атаки. Так, за добу 8 лютого росіяни здійснили шість скидів із БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною сльозогінно-задушливої дії хлорпікрин. За даними Тарнавського, йшлося, ймовірно, про гранати К-51.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 16:38