Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Олександра Тарнавського

Рашисти частіше застосовують хімічні атаки на Таврійському напрямку: скільки боєприпасів скидають окупанти

В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" противник дедалі частіше вчиняє хімічні атаки. За добу 8 лютого росіяни здійснили шість скидів із БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною сльозогінно-задушливої дії хлорпікрин.

Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Сил оборони України Олександр Тарнавський. Він уточнив, що йдеться, ймовірно, про гранати К-51.

"Досі протягом тижня зафіксовано близько десятка ворожих спроб атакувати отруйними речовинами", — зазначив командувач.

За його словами, українські воїни продовжують стійко тримати оборону. Загальні втрати ворога за минулу добу — 417 російських окупантів і 35 одиниць озброєння та військової техніки (не враховуючи БпЛА).

Зокрема, це:

  • 12 бойових бронемашин;
  • 11 артилерійських систем;
  • вісім автомобілів;
  • три одиниці спеціальної техніки.

Також українські сили оборони знищили два склади боєприпасів противника.

Олександр Тарнавський зазначив, що українській військові нейтралізували або знищили 224 безпілотники різних типів. Він додав, що росіяни суттєво збільшили застосування дронів-камікадзе — 114 ударів за минулу добу; це найбільший показник з початку лютого.

"Пишаюся стійкістю наших воїнів. Разом переможемо! Слава Україні!" — підсумував командувач ОСУВ "Таврія".

Нагадаємо, раніше речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун зазначав, що за останній рік війни найважчим місяцем для Сил оборони на Таврійському напрямку став грудень. Попри шалені втрати, ворог продовжував іти на численні штурми Мар'їнки й Авдіївки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 16:13