Фото: Генштаб ЗСУ

Військовий назвав найважчий місяць для ЗСУ на Таврійському напрямку

За останній рік війни найважчим місяцем для Сил оборони на Таврійському напрямку став грудень. Попри шалені втрати, ворог продовжує йти на численні штурми Мар'їнки та Авдіївки.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

"Найтяжчий місяць, на мою особисту думку, це останній. Тому що ворог весь час штурмує Мар’їнку, Авдіївку. Зазнає значних втрат, але суне вперед. Намагається взяти чи до кінця року, чи є якийсь інший термін. Але я вважаю, що за кількістю атак, за тиском на наші підрозділи, то крайній місяць цього року найважчий", — сказав він.

Водночас Штупун підтвердив, що на півночі Мар’їнки ще перебувають українські підрозділи: наразі окупанти продовжують обстрілювати підрозділи ЗСУ з артилерії. На цей момент російська армія вже намагається більше тиснути на Новомихайлівку.

Ситуація на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 15 атак східніше Новобахмутівки, Авдіївки та 17 атак біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками відбито три атаки.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що 2024 рік для Збройних сил України може бути ще складнішим у плані ведення бойових дій.

Водночас, за прогнозами західних експертів, прорив на лінії фронту та контрнаступ Збройних сил України 2024 року є малоймовірними. Аналітики стверджують, що інтенсивні бої на лінії фронту триватимуть. Росія зосередиться на консолідації території, яку вона вже захопила, особливо на Сході України. Багато чого для України залежить від США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 18:33