Фото: Генштаб ЗСУ

До тисячі артобстрілів за добу: військові розповіли про ситуацію на Таврійському напрямку

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що на даному відтинку фронту впродовж п'яти діб росіяни завдають до тисячі артобстрілів.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

"Загалом же в операційній зоні ОСУВ (оперативно-стратегічне угруповання військ, — ред.) "Таврія" ворог завдав 16 авіаударів, провів 40 бойових зіткнень і здійснив 906 артобстрілів. Така кількість артобстрілів — близько 1000  тримається вже приблизно протягом п'яти діб", — зазначив речник.

Речник зазначив, що армія країни-агресорки минулої доби зосереджувала увагу на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках.

"Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни відбили 14 атак ворога східніше Новобахмутівки і в районах Степового та Авдіївки, а також 17 атак неподалік Первомайського та Невельського", — розповів Штупун.

Проте українські воїни дали гідну відсіч ворогу. Відтак, загальні втрати ворога за добу становлять 402 особи. Вісім окупантів здалися в полон.

"Також знищено досить велику кількість техніки — 42 одиниці, зокрема два танки, 10 бронемашин, п'ять артсистем, дві РСЗВ, 17 БпЛА та дві одиниці спецтехніки. Серед знищеного — і гордість російського оборонпрому — танк Т90М "Прорив". І також, що досить добре — злетіли у повітря п'ять ворожих складів боєприпасів. Ще 37 одиниць техніки ворога пошкоджено. Її потім наші воїни добивають по можливості", — зазначив Штупун.

Нагадаємо, протягом минулої доби Збройні сили України ліквідували понад 700 російських загарбників та знищили два ворожі літаки.  Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та зенітно-ракетному комплексу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30. Підрозділи ракетних військ уразили два артилерійських засоби та пункт управління противника. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 13:33