Фото з соцмереж

Росіяни знову атакували Україну "шахедами": що відомо

У ніч на 8 вересня Росія спрямувала дрони-камікадзе типу Shahed на Одесу, Миколаїв та Херсон. Повідомлялося про небезпеку для жителів Білгород-Дністровського та Одеського районів.

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Повітряну тривогу оголосили близько 23:45, через 20 хвилин після цього стало відомо про наближення групи ударних БпЛА до міста. Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що жителям Білгород-Дністровського та Одеського районів варто спуститись в укриття.

"Роботу сил ППО не знімати!" — закликав він.

Після першої години ночі військові повідомили про рух ще однієї групи "шахедів" в напрямку обласного центру, а також про загрозу застосування "шахедів" в Миколаївській та Херсонській областях — останню групу безпілотників помітили на півночі області, вона рухалась в західному напрямку.

Також військові повідомили про активність ворожої тактичної авіації на Сході України. Повітряні тривоги було оголошено також в Харківській, Запорізькій та Донецькій областях.

"Загроза застосування авіаційного озброєння для прифронтових районів!" — написали там.

Нагадаємо, у ніч на 7 вересня російські загарбники атакували безпілотниками південь Одещини. Ворожі "шахеди" упродовж трьох годин тероризували український регіон. Внаслідок обстрілів у декількох населених пунктах пошкоджені об’єкти цивільної та припортової інфраструктури, елеватор, адміністративна будівля. Постраждала одна цивільна людина. Водій вантажного автомобіля отримав легку травму ноги.

Вранці 7 вересня російські терористи обстріляли балістикою Запорізьку область. Ворог поцілив по однойменному району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 02:56