Фото: chas.news

Росіяни знову скажаться на атаку дрона на Москву

У суботу, 19 серпня,  міністерство оборони країни-агресорки заявило, що безпілотник літакового типу намагався атакувати об'єкти на території Москви і Московської області.

Про це повідомила прес-служба міноборони РФ.

Росіяни запевняють, що політ безпілотника було перервано за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, внаслідок чого він упав поблизу Путилково в Підмосков’ї — населеного пункту за 20 км від центру російської столиці. Зауважимо, що Путилково розташоване на північний захід від Москви, за 500 кілометрів від українського кордону.

В атаці оборонне відомство Росії традиційно звинуватило Україну. Також зазначається, що постраждалих та руйнувань внаслідок падіння безпілотника не було.

Останні вибухи у Росії

16 серпня міністерство оборони Росії заявило про нібито атаку безпілотників у Калузькій області. За версією оборонного відомства держави-агресорки, у регіоні було знищено три дрони.

Також 14 серпня у Бєлгородській області Росії пролунав потужний вибух. За попередньою інформацією, спрацювала протиповітряна оборона рашистів.

Під Москвою 9 серпня пролунав потужний вибух. Інцидент трапився на Загорському оптико-механічному заводі у місті Сергіїв Посад, що за 70 кілометрів від російської столиці. У сусідніх із заводом будинках вибиті вікна. Внаслідок вибухів постраждало понад 20 людей, під завалами ще можуть перебувати люди. На місці події працюють медики та рятувальники, приїхало 10 карет швидкої допомоги, але їх не вистачає для усіх поранених. Влада вже оголосила евакуацію з усіх цехів та будівель заводу.

Окрім того, мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 9 серпня російські сили протиповітряної оборони нібито збили на околицях столиці РФ два безпілотники. Один — у районі Домодєдово, другий — у районі Мінського шосе.

Також вночі 9 серпня у Владивостоці в районі військово-морської бази пролунали гучні звуки. Згодом на місце події їхали поліція, пожежники та ФСБ. Очевидці розповіли у соцмережах, що після вибуху чули сильний запах горілої пластмаси, а зранку до них приїжджали співробітники ФСБ, вони опитували людей та наказали нікому не розповідати про те, що сталось.

Нагадаємо, 19 серпня у Росії в Новгородській області пролунали вибухи на військовому аеродромізвідки злітають стратегічні бомбардувальники Ту-22М3. На місці події почалася пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 15:58