Фото: скріншот з відео

На параді в Москві військові охороняють Путіна з "особливою" зброєю (фото)

У вівторок, 9 травня, на Красній площі в Москві розпочався парад присвячений так званому Дню перемоги. У Кремлі запровадили серйозні заходи безпеки.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Військових на Красній площі озброїли антидроновими рушницями. Зброя, яку видали російським військовим, застосовується для знешкодження чужих БпЛА. Вочевидь, це наслідок атаки на Кремль, яка добряче налякала рашистів.

Російський військовий з антидроновою рушницею на параді

Фото: росЗМІ

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. Москва традиційно звинуватила Київ у атаці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Він вкотре наголосив, що Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території.

Також видання CNN проаналізувало відео, на якому видно, як нібито "дрон атакує" Кремль. Іноземні журналісти не знайшли доказів причетності України до цього інциденту.

Нагадаємо, у розвідці вважають, що версій щодо того, хто організував атаку дронами на Кремль, бути декілька — від активності місцевих сил спротиву до розбірок між кланами Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2023 10:36