Фото: скріншот з відео

Розвідка повідомила, хто міг організувати атаку дронами Кремля

У Російській Федерації розгораються внутрішні протистояння. Про це свідчать атаки безпілотників на Кремль.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише "РБК-Україна".

За словами Юсова, версій може бути декілька — від активності місцевих сил спротиву до розбірок між кланами Кремля.

"Є офіційна позиція України, офіційних посадових осіб: ні, не причетні та в цьому немає потреби. Тому що заходи українських Сил безпеки та оборони спрямовані на деокупацію, визволення українських територій і на знешкодження військових об'єктів супротивника", — заявив він.

Представник розвідки переконаний, що така операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів.

"Точно цю подію не можна трактувати як замах на Путіна, як це подала російська пропаганда дуже швидко і дуже оперативно", — додав Юсов.

Представник розвідки зазначив, що це могли бути різні сценарії — від активності місцевих сил спротиву до розборок між кланами Кремля.

"Тому, що в будь-якому випадку, якщо це трактувати як внутрішньоросійське протистояння (а таким воно і є), то це така подія, яка працює на делегітимізацію режиму Путіна і показує, що він не контролює ситуацію", — сказав він.

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. Москва традиційно звинуватила Київ у атаці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Він вкотре наголосив, що Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території.

Також видання CNN проаналізувало відео, на якому видно, як нібито "дрон атакує" Кремль. Іноземні журналісти не знайшли доказів причетності України до цього інциденту.

Нагадаємо, за даними розвідки Британії, російська влада все частіше використовує вибухи в Москві, щоби скасувати ще більше парадів 9 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 10:28