Фото: скріншот з відео

"Ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву": Зеленський відреагував на удар по Кремлю

Українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції.

Зеленський відреагував на звинувачення України у нібито атаці на Кремль.

"Я можу повторити цей меседж, думаю, це буде зрозуміло для всіх: ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву", — наголосив глава держави.

Зеленський також підкреслив, що Україна захищає свою територію, свої села та міста. При цьому нашій державі не вистачає зброї навіть для цих потреб.

"Нам зброї не вистачає навіть для цього. Тому ми не використовуємо її деінде. У нас дефіцит, ми не можемо використовувати будь-що, будь-де. Тому ми не атакували Путіна, залишимо це трибуналу", — додав президент.

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль.

У соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Кремлю. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. 

У прес-службі президента України Володимира Зеленського заперечили причетність Києва до удару БпЛА по Кремлю. Після цього інциденту в мережі почали публікувати меми, що пов'язані з атакою.

Також повідомлялось, що Росія готує масштабний терористичний акт, затримуючи в Криму велику групу диверсантів, а потім заявляючи про дрони над Кремлем. Таким чином РФ намагається виправдати свої атаки по цивільних людях в Україні.

Нагадаємо, що ситуацію з приводу атаки безпілотниками столиці Російської Федерації активно вивчають у США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 19:15