Фото: скріншот з відео

Рашисти використовують удар по Кремлю, щоб приховати втрати: роз'яснення ISW

У Російській Федерації продовжують реагувати на удар безпілотником по Кремлю 3 травня. Влада все частіше використовує вибухи в Москві, щоби скасувати ще більше парадів 9 травня.

Про це йдеться у звіті ISW.

Аналітики припускають, що російські чиновники "використовують удар безпілотника по Кремлю 3 травня, щоб збільшити кількість скасованих парадів до "Дня Перемоги" 9 травня". За даними ЗМІ, урочистості скасували вже щонайменше у 21 місті Росії. Як причину вказують, наприклад, "поточну ситуацію" або "щоб не провокувати супротивника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців" у центрі міста.

"Кремль, ймовірно, сподівається обмежити типові події 9 травня, щоб приховати деградацію російської армії, оскільки такі події демонструють передову російську військову техніку, значна частина якої або критична для російських операцій в Україні, або була знищена за 14 місяців виснажливих боїв. РФ також, ймовірно, сподівається стримати події 9 травня через побоювання, що святкування вшанування загиблих військовослужбовців можуть стати потенційним джерелом внутрішньої негативної реакції на високу кількість втрат Росії в Україні", — йдеться у звіті.

Слідчий комітет Росії оголосив, що порушив кримінальну справу "за фактом терористичного акту у зв'язку зі спробою завдати удару по Кремлю", і ще більше посилив твердження про те, що в ударі винен Київ.

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. Москва традиційно звинуватила Київ у атаці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Він вкотре наголосив, що Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території.

Також видання CNN проаналізувало відео, на якому видно, як нібито "дрон атакує" Кремль. Іноземні журналісти не знайшли доказів причетності України до цього інциденту.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Росія готує масштабний терористичний акт, затримуючи в Криму велику групу диверсантів, а потім заявляючи про дрони над Кремлем. Таким чином РФ намагається виправдати свої атаки по цивільних людях в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 07:37